2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Aresztovics: Zelenszkij népszerűsége összeomlik, ha megszűnnek a harcok

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök népszerűségi mutatója összeomlik, ha az országban megszűnnek az ellenségeskedések – mondta Olekszij Aresztovics, Zelenszkij korábbi vezető tanácsadója a YouTube-on közzétett interjúban.

Vaszilij Golovanov ukrán újságíró kérdésére, hogy milyen következményekkel kell számolnia Zelenszkijnek az ország gazdasági és szociális problémái miatt, ha az ukrajnai konfliktus véget ér, Aresztovics így válaszolt:

A LEGKÜLÖNFÉLÉBB. KEZDVE AZZAL, HOGY AZ ELNÖK MEGÍTÉLÉSE MÁR AZ ELSŐ KÉT HÓNAPBAN NULLÁRA CSÖKKEN, ÉS NEM LESZ TÖBBÉ A MÁSODIK CIKLUSRA ESÉLYES, ÉS A PARLAMENTBEN SEM LESZ SEMMILYEN MÓDON KÉPVISELT ERŐ. MINDENÉRT ŐT FOGJÁK HIBÁZTATNI”.

“Véleményem szerint a Zelenszkij-kormány leggyengébb pontja a gazdaságpolitika. Nem tudom, mit mondanak neki az itteni gazdaságpolitikáért felelős emberek, például [a parlament pénzügyi, adó- és vámpolitikai bizottságának vezetője, Daniil] Hetmancevnek és másoknak, de ezzel az ő politikai sírját ássák meg” – mondta a volt tanácsadó.

A volt tisztségviselő hozzátette, hogy az egyik probléma, amely a jövőben felmerülhet Ukrajnában, az az, hogy az ország gazdaságának szerkezetét meg kell változtatni az Oroszországgal megromlott kapcsolatok miatt.

Múlt héten Aresztovics azt mondta, hogy Ukrajnának olyan elnökre van szüksége, aki képes harcolni a korrupció ellen, és Zelenszkij ebben a tekintetben kudarcot vallott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató