2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Kisebbségbe szorulhatnak saját hazájukban az osztrákok

Sokakat megosztott az Osztrák Néppárt (ÖVP) bécsi elnökének meghökkentő kijelentése. Karl Mahrer szerint tarthatatlan, hogy már egyetlen német szót sem hallani a piacokon.

A politikus szerint Európa leghosszabb állandó utcai piaca, a Brunnenmarkt egykor Ausztria egyik legérdekesebb nevezetessége volt, de mára a sikertelen integráció jelképévé vált – írja a Ripost.

Az Ottakring nevű városrészben élők közül sokan beszéltek Karl Mahrernek arról, hogy az elmúlt években minden megváltozott. Többen kritizálták Bécs szocialista-zöld városvezetését, amiért a szírek, afgánok, arabok átvették a hatalmat a piacon.

Az osztrák politikus szerint Ottakringben  55 százalékkal több szexuális bűncselekmény történt 2021-ben az előző évhez képest.
A kijelentés miatt sok kritikát kapott Karl Mahrer, azonban később egy politikai tévéműsorban közölte, hogy véleményéért nem hajlandó bocsánatot kérni. Az adásban további gondolatokkal erősítette meg álláspontját, amelyben leszögezte:

Az osztrákok és a bécsiek egyes területeken már régóta kisebbségnek számítanak

– mondta.

A korábban bécsi rendőrkapitány-helyettesként dolgozó politikus szerint nem a sokszínűséggel van a gond. Véleménye szerint egyszerűen tarthatatlan, hogy az említett piacról kiszorultak az osztrák árusok. 

Már egyetlen német szót sem hallani…

– tette hozzá a politikus. 

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató