2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Ezekkel az árstopos termékekkel szabálytalankodik a legtöbb üzlet

Gyakran előforduló eset, hogy nem lehet árstopos terméket találni az üzletek polcain, így Szentkirályi Alexandra korábban bejelentette az árstoprazziát. Most azt is elárulta, hogy mely termékekkel szabálytalankodnak a legtöbbet az üzletek. 



Szentkirályi Alexandra a legutóbbi Kormányinfón számolt be az év eleji árstoprazzia eredményeiről, amely január 23-a és 29-e között zajlott. Ebből kiderült, már 468 üzletnél ellenőrizték az árstopok betartását, és 179 esetben találtak szabálytalanságot, amelyet büntetéssel sújtottak a hatóságok. 

A kormányszóvivő szerint a leggyakoribb szabálysértésnek az bizonyult, hogy üresek voltak az árstopos termékek polcai az üzletekben, miközben a raktáron még bőven volt a termékekből. 


A Magyar Nemzet kérdésére most azt is elárulta, hogy mely termékekkel ,,trükköztek" a leggyakrabban az üzletek: ilyenek a a kristálycukor, a 2,8 százalékos UHT-tej és a liszt. 

Emellett a magyar kormány és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közösen dolgozik az árstop betartatásán, például együtt elindítanak egy online árfigyelőt, amit már nyár elején használatba vehetnek a fogyasztók. Orbán Viktor legutóbbi rádióinterjújában ismét megerősítette, hogy még nem tervezik kivezetni az árstopokat. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató