2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kovács Zsófia bronzérmet nyert a torna Európa-bajnokságon

Kovács Zsófia bronzérmet nyert gerendán vasárnap az antalyai torna Európa-bajnokságon – írja az MTI.

A háromszoros Eb-győztes magyar tornász a második legjobb eredménnyel jutott be a nyolcas döntőbe, így éremre esélyesként mutathatta be gyakorlatát. Stabilan és szépen tornázott, minimális megingásai voltak csupán, a végén a duplaszaltós leugrást is szépen hajtotta végre, a leérkezésnél csak kicsit lépett el.

Bemutatójára 13,500 pontot kapott, ezzel úgy tűnt, 33 ezreddel lemarad a dobogóról. A magyar csapat azonban óvást nyújtott be az egyik elem megítélését vitatva, ennek helyt adtak, így Kovács 13,700 ponttal egy pozíciót előrelépett. Úgy lett harmadik, hogy azonos ponttal zárt a második Manila Espositóval, de az olasz a kivitelezésben jobb volt. A holland Sanne Wevers 13,800 ponttal lett első.

Gerendán ez a magyar torna első Eb-érme.

Kovács talajon nyolcadik lett, ezen a szeren a hatodik eredménnyel jutott a szombati döntőbe, ahol negyedikként mutatta be gyakorlatát. Az eleje jól ment, az utolsó két ugrássoránál viszont hibázott. Az elsőnél a végén az ideálisnál kicsit alacsonyabb szögben vonalon kívül érkezett a talajra, az utolsónál pedig a hátra dupla szaltónál hátrafelé ellépett. Bemutatójára 12,733 pontot kapott. A dunaújvárosi tornász pénteken ezüstérmet nyert egyéni összetettben, szombaton pedig ötödik lett felemáskorláton.

Később a férfiaknál nyújtón szerepel Mészáros Krisztofer és Balázs Krisztián.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató