2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Szabó: súlyos idegrendszeri károsodást okoz a gyerekeknek a gödi akkumulátorgyár

Nagyot ment a mérhetetlen Párbeszéd képviselője ügynöke.

Az akkumulátorgyárakról és az új háziorvosi ügyeleti rendszerről volt szó hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

Szabó Tímea (Párbeszéd) azt követelte, hogy a kormány álljon el „a rákosi módszerektől” és Magyarország kiárusításától a kínai és az orosz érdekeknek. Véleménye szerint a kormány tönkreteszi a magyar emberek életét „az akkumulátorgyár-rémálommal”, mérgezi az ivóvizet, a talajt, tönkreteszi a legjobb minőségű termőföldeket.

Szabó Tímea szerint a helyben élő gyerekeket rendszeresen orvoshoz kell vinni, mivel súlyos idegrendszeri károsodást okoz nekik a gödi akkumulátorgyár

Szóvá tette azt is, hogy az akkumulátorgyártás révén 500 ezer külföldi vendégmunkás érkezne Magyarországra, de a lakosságot nem készítik fel erre.

Szerinte a Fidesz lázálma egy Rákosi 2.0 időszakot hoz el. Rákosi a vas és acél országát akarta megteremteni, csak nem voltak meg ahhoz az alapanyagok, ahogy most sincsenek meg – magyarázta. Hogy lehetünk valamiben elsők, amihez semmink nincs meg? – kérdezte, hazaárulással vádolva a kormányt.

Koncz Zsófia államtitkár meglepődését fejezte ki, hogy a Párbeszéd külföldiellenes.

Elmondta, azt javasolja az ellenzéki frakciónak, hogy mindig a nemzeti érdeket tekintse prioritásnak.

Jelezte, a legszigorúbb környezetvédelmi eljárást folytatták le a debreceni akkumulátorgyár esetében, számos kötelezettséget írtak elő a gyárnak.

Hozzátette: a környezetvédelmi engedélyben foglaltakat be kell tartani, azt a hatóság rendszeresen ellenőrzi.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató