2024. február 25. - Géza
EUR : 388.81
USD : 359.44
Időjárás ikon12°

Tizenévesek haltak meg egy születésnapi ünnepségen kitört lövöldözésben az Egyesült Államokban

A fegyvertartás szabályainak módosítását sürgette Joe Biden, miután négyen meghaltak és sokan megsebesültek – többségük tizenéves fiatal – egy születésnapon kitört lövöldözésben Alabama államban szombaton éjszaka.

Az Egyesült Államok déli államának kisvárosában, Dadeville-ben egy diáklány a 16. születésnapját ünnepelte családja és barátai körében egy nyilvános szórakozóhelyen, amikor a lövöldözés kitört. A rendőrség a vasárnapi sajtótájékoztatón csak annyit közölt, hogy gyűjtik a bizonyítékokat és zajlik a nyomozás, a motivációról és lehetséges gyanúsítottról nem nyilatkozott.

A halálos áldozatok között van a kisváros népszerű középiskolai futballjátékosa, Philstavious Dowdell, aki néhány hét múlva végezte volna el az iskolát, és a közelmúltban írt alá szerződést a Jacksonville állami egyetem amerikaifutball-csapatába. Az ő testvérének születésnapját ünnepelték.

A jelentések szerint legkevesebb 15 tizenéves szenvedett lőtt sebesülést. Szintén szombaton éjszaka a Kentucky állambeli Louisville városban ketten meghaltak és négyen sebesültek meg, amikor ismeretlenek lövéseket adtak le egy parkban összegyűlt tömegre. A rendőrség a gyanúsítottról nem adott információt, és a közlés szerint nincs személyleírás, annak ellenére, hogy az erőszakos cselekmény idején sokan voltak a helyszínen. A város rendőrfőnöke, Paul Humphrey éjszaka tartott rövid sajtótájékoztatóján arra szólította fel a lövöldözőt, hogy adja fel magát.

Louisville város központjában a hét elején egy elbocsátott banki alkalmazott 5 embert ölt meg a munkahelyén. 

Az újabb esetek nyomán Joe Biden elnök közleményében a gyerekek vezető halálokának nevezte a fegyveres erőszakot, amit felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezett. Készségét fejezte ki arra, hogy a politika mindkét térfelének bevonásával dolgozzanak ki új fegyvertartási szabályozást, amivel szavai szerint életeket menthetnének meg.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató