2024. február 23. - Alfréd
EUR : 387.19
USD : 356.76
Időjárás ikon12°

A Budapest Pride betiltását sürgeti a Mi Hazánk

Novák Előd szerint a felvonulás „ebben a formájában" szembe megy a gyermekvédelmi törvénnyel.

A Budapest Pride betiltását sürgette keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom két politikusa. Novák Előd, a párt alelnöke arról beszélt: „az LMBTQP-propagandafelvonulás" helyett pártja ellendemonstrációját tiltotta meg a rendőrség, holott másodpercre pontosan ugyanakkor érkezett a két kérelem a hatósághoz, ezért a Kúriához fordulnak a határozat megváltoztatása érdekében.

„Az LMBTQP-propagandafelvonulás szervezői hálát adhatnak a Fidesz kétharmados győzelméért, aminek köszönhetően a vonaglásukat hatóságilag nem tiltják be" – fogalmazott a politikus, sajnálatának adva hangot, hogy pártja az egyetlen, amely a devianciát népszerűsítő rendezvény megszüntetését követeli.

Mi a mindenféle szexuális aberrációt propagáló felvonulások ügyében se Gyurcsányék támogató, se Orbánék tűrő politikáját nem támogatjuk, hanem a tiltást szorgalmazzuk – jelentette ki Novák Előd, aki szerint ebben a formájában a Budapest Pride szembe megy a gyermekvédelmi törvénnyel is.

Nem kérünk a szerte a világból ideszervezett aberráltakból, a devianciaturizmusból

– fogalmazott.

Vékony Csongor, a Mi Hazánk budapesti elnöke a sajtótájékoztatón azt közölte, „a hagyományos családmodell védelme érdekében" jelentett be az első törvényileg lehetséges pillanatban rendezvényt a Budapest Pride-éval azonos helyszínre és időpontra. Közlése szerint a teljes Andrássy utat kívánják rendezvényükhöz lefoglalni, és ebből nem engednek.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató