2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Bemutatták Cannes-ban a Hunyadi TV-sorozat első előzetesét

Bemutatták a Hunyadi TV-sorozat első trailerét kedden a televíziós szakma legmeghatározóbb eseményén, az évente megrendezett cannes-i MIPTV vásáron és konferencián – közölte a produkció az MTI-vel kedden.



Mint írják, a még forgatás alatt lévő Hunyadi – angolul Rise of the Raven címen bevezetett alkotás – első hivatalos trailerét a Beta Film európai filmforgalmazó először szűk körben, majd a szakmai ebéden vetítette le a 400 fős, szakemberekből, filmkereskedőkből és televíziós programszerkesztőkből álló közönségnek.

Nem angol nyelvű kategóriában ilyen kaliberű történelmi produkció nem készült még sehol a világon”

– mondta el Robert Lantos, a sorozat producere, aki számos kiemelkedő filmalkotást jegyez.

A castinggal kapcsolatban Robert Lantos elmondta: a megfelelő szereplőgárda megtalálása jelentette a legnagyobb kihívást.

Mint kiemelte, a Hunyadi János életét feldolgozó sorozat koncepciója megkívánja, hogy a különböző nemzetiségű történelmi figurák saját anyanyelvükön szólaljanak meg. Így a magyar főszereplők, a Hunyadit és nejét, Szilágyi Erzsébetet alakító Kádár L. Gellért és Rujder Vivien mellett nemzetközi sztárcsapat állt fel, Fekete Ernő, Hermányi Mariann, Medveczky Balázs és Törőcsik Franciska mellett Cornelius Obonya, Francesco Acquaroli, Giancarlo Giannini, Karel Roden, Laurence Rupp, Murathan Muslu, Rade Serbedzija és Thomas Trabacchi részvételével.

Mint azt Krskó Tibor, a sorozat másik producere elmondta, a nemzetközi sztárgárda egyrészt biztosítani tudja a történelmi hűséget, másrészt közvetlen kapcsolatot teremt az alkotás és a helyi televíziós közönségek között.

A reneszánsz hadvezér története, aki maga is sok nyelven beszélt, képes összekötni a különböző nyelvű, kultúrájú és vallású európai közönséget”

– hangsúlyozta Krskó Tibor.

A közlemény szerint Káel Csaba, a magyar filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, az NFI elnöke mérföldkőnek tartja a cannes-i eseményen kiváltott nemzetközi visszhangot. Kiemelte: elképesztő tehetségű szakemberek dolgoznak a magyar filmiparban, ráadásul a hazánkban forgó nagyszabású külföldi produkcióknak köszönhetően a kisujjukban vannak a legmodernebb technikák.

„Kiváló lehetőség a Hunyadi sorozat arra, hogy filmes szakembereink kreativitásukkal végre egy magyar történetben is elkápráztathassák a közönséget” – mondta, kiemelve: ráadásul nem akármilyen történettel léphet szintet a magyar filmipar, hanem Hunyadi Jánoséval, akinek fergeteges cselekedetei a 15. században megváltoztatták Európa sorsát.

A Bán Mór regénysorozatára épülő produkciót több mint tíz éve készítik elő a producerek, az egyes epizódokat Robert Dornhelm osztrák rendező mellett Nagypál Orsi és Szász Attila jegyzi.

A 10 részes történelmi sorozat premierje 2024 őszén lesz. Az NFI támogatásával létrejövő alkotás létrehozásában a Serendipity Point Films (Robert Lantos produkciós cége), a Twin Media, a HG Media, az MR Film és a német Beta vesz részt.

A sorozat sugárzási jogát a magyar TV2 és az osztrák ORF TV csatorna is megvásárolta, előbbi Magyarországon és Szlovéniában, utóbbi pedig Ausztriában vetíti majd a monumentális történelmi TV-eposzt – írják a közleményben.



(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató