2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Elon Musk: Az Egyesült Államoknak józan elnökre van szüksége

Az Egyesült Államoknak józan elnökre van szüksége – mondta Elon Musk milliárdos, a Tesla vezérigazgatója, a Twitter tulajdonosa a Fox Newsnak adott interjújában.

Hozzátette, hogy "elnöknek lenni nem olyan szórakoztató"

"Elnökként egy normális, józan ésszel rendelkező embert szeretnék. Nagyszerű lenne" - mondta Musk.

A feltaláló emlékeztetett arra, hogy a legutóbbi amerikai választásokon Joe Bidenre szavazott.

Kitért Mark Zuckerberg, a Facebook tulajdonosára is. Musk közölte, hogy Zuckerberg támogatta Bidenéket.

 "Úgy tudom, hogy Zuckerberg 400 millió dollárt költött a legutóbbi választásokon névlegesen egy szavazókampányra, de alapvetően a demokraták támogatására.... Ez önöknek elfogulatlannak tűnik?"

Arról is beszélt, hogy a Twitter felhasználókat figyelte az amerikai kormányzat:

Carlson Tucker: "Megdöbbentett, amikor megtudtad, hogy különböző hírszerző ügynökségek befolyásolják [a Twitter] működését?"

Elon Musk: "Az, hogy a különböző kormányzati ügynökségek gyakorlatilag teljes hozzáféréssel rendelkeztek mindenhez, ami a Twitteren történt, teljesen kiakasztott."

A Fox News műsorvezetőjével, Tucker Carlsonnal sok témát érintettek. Musk arról beszélt, hogy a mesterséges intelligencia az emberiség halálát fenyegeti.

Elon Musk bejelentette, hogy a szerinte baloldali-liberális irányban elfogult ChatGPT nevű online program alternatívájaként létrehozza saját MI-platformját.

A Twitter és a Tesla milliárdos tulajdonosa és vezetője Tucker Carlson, a Fox News műsorvezetőjének hétfő esti műsorában kifejtette: a TruthGPT névre keresztelt alternatív mesterséges intelligencia "minden eszközével az igazság megismerésére és a világegyetem természetének megértésére törekszik majd".

Musk kiinduló gondolata szerint az emberiség megértésre törekvő MI kevésbé valószínű, hogy az emberek elpusztítására törekedne. A milliárdos hangsúlyozta, hogy aggódik amiatt, hogy a ChatGPT-t "arra tanítják, hogy politikailag korrekt legyen".

Az interjúban Musk aláhúzta a mesterséges intelligencia szabályozásának fontosságát, hozzátéve, hogy "nagy rajongója" az MI-platformoknak, de szerinte veszélyesebbek, mint az autók vagy a rakéták,

mert megvan bennük a képesség az emberiség elpusztítására.

Mindeközben egy nevadai cégbírósági bejegyzés szerint Musk X.AI néven új vállalatot alapított. Az illetékes nevadai hatóság hivatali honlapja szerint az X.AI-t március 9-én alapították, a vállalat igazgatói posztját Musk tölti be, a cég titkára pedig Jared Birchall, aki Musk egyik legközelebbi tanácsadója.

Elon Musk évek óta markáns véleményt fogalmaz meg a mesterséges intelligencia fejlődésével kapcsolatban, és véleménye szerint más technológiai nagyvállalatok vezetői, mint Mark Zuckerberg és Bill Gates csak "korlátozott" tudással rendelkeznek ezen a területen.

Musk már a megalapításakor befektetett a ChatGPT-t üzemeltető OpenAI nevű start-up vállalkozásba, és a nonprofit MI kutatólaboratórium 2015-ös megalapításakor a vállalat igazgatótanácsának társelnöke lett. Három év múlva, 2018 elején azonban lemondott a posztjáról.

"Én találtam ki a nevet és a koncepciót" – szögezte le Musk az interjúban, hozzátéve, hogy az OpenAI ma már a Microsofttal szoros együttműködésben végzi tevékenységét, de már nem nonprofit, hanem piaci alapon.
 
A milliárdos az interjúban röviden kitért az OpenAI cégtől történt 2019-es távozására is. Szerinte a Teslánál zajló mérnöki fejlesztési problémákra kellett összpontosítania, de elismerte, hogy a távozásában szerepe volt az OpenAI vezetői és a közte lévő véleménykülönbségeknek is.

"A Tesla és az OpenAI részben ugyanazon embereket igyekezett felvenni. Én pedig nem értettem egyet néhány dologgal, amit az OpenAI vezetése akart" – írta Musk egy korábbi Twitter-üzenetében, anélkül, hogy részletekbe bocsátkozott volna.

Az emberek nem bízhatnak abban, amit az interneten látnak – jelentette ki Elon Musk. "Szerintem senkinek sem szabad megbíznia az internetben" - tette hozzá.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató