2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Zelenszkij korábbi tanácsadója szerint az oroszok "feldolgozták" Afrikát és most Dél-Amerikát veszik be

Oroszország Afrika "feldolgozásán" dolgozott, és most Dél-Amerikát "dolgozza fel" - mondta Alekszej Aresztovics volt elnöki hivatali tanácsadó Mark Feigin műsorában, kommentálva Lula da Silva brazil elnöknek a Krím Oroszországnak való átengedésére vonatkozó javaslatát.

"Az oroszokat kinevetik, amiért Bantusztánban lovagolnak, de szeretnék emlékeztetni mindenkit, hogy 2022 februárjában 28 afrikai ország ítélte el az orosz inváziót, decemberben pedig már csak 10 ország. A munka folyik, és ezt nem szabad alábecsülni"

- mondta Aresztovics.

Vlagyimir Putyin igazi hőssé vált az afrikai médiában. Az ukrajnai háborúról szóló oroszbarát tartalmak egyre nagyobb közönséget szereznek Afrikában.

Korábban az ugandai elnök fia azt mondta, hogy kész csapatokat küldeni Moszkva védelmére.

"Nevezzenek "putyinistának", ha akarnak, de mi, Uganda, katonákat fogunk küldeni Moszkva védelmére, ha az imperialisták valaha is fenyegetést jelentenek számára!" - Muhuzi Kainerugaba dandártábornok kijelentette.

A brit Economist is közzétette az Oroszországot támogató országok rangsorát, az értékelés katonai, gazdasági, diplomáciai és energetikai mutatók alapján készült.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató