2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

A luxemburgi miniszterelnök nekiment a magyar kormánynak

„Szégyellem, hogy egyes politikusok a kisebbségek rovására akarnak szavazatokat nyerni. Ez már megesett történelmünk folyamán.”



– mondta a magyar kormány gyermekvédelmi törvényéről a luxemburgi miniszterelnök szerdán az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.

Az Euronews beszámolója szerint Xavier Bettel nem fejtette ki, hogy pontosan melyik történelmi eseményekre utal. Kifejtette, hogy az Európai Unió csak úgy lehet sikeres, ha a tagországok együttműködnek, és ha a határok nyitva maradnak.

Szerinte az EU „nem arról szól, hogy becsapjuk az ajtót, és azt mondjuk, mindenki gondoskodik a saját magáról, mivel közös megoldásokra van szükségünk, egyedül nem sok mindent lehet elérni”. A vállaltan homoszexuális miniszterelnök hosszan kritizálta a magyar gyermekvédelmi törvényt, saját élettapasztalatát is példaként hozva.

„Ha valaki ebben a parlamentben azt gondolja, hogy azért lettél homoszexuális, mert olyan adást néztél a tévében, vagy olyan dalt hallgattál, akkor az nem ért semmit. A legnehezebb dolog egy homoszexuális számára az, hogy elfogadja önmagát. Nem kérünk szánalmat, nem kérünk szolidaritást, nem kérünk együttérzést, csak tiszteletet” – mondta.

Hozzátette: „Tudják, hány fiatal követ el öngyilkosságot azért, mert nem beszélhetnek a homoszexualitásukról?”

Tisztelt miniszterelnök úr, arra kérem önt, hogy az öntől eltérő önazonossággal, eltérő meggyőződéssel (..) bírókat ne bélyegezze meg!

– reagált a magyar kormányt ért kritikákra Deutsch Tamás.

A Fidesz EP-képviselője hozzátette:

„Tisztelettel arra kérem, hogy valótlanságot állítva, a magyar gyermekvédelmi törvényt ne minősítse homofób törvénynek, mert a magyar gyermekvédelmi törvény egyetlenegy dologról szól, hogy lehet megvédeni a szülők gyermekek nevelésére vonatkozó elidegeníthetetlen jogát.”
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató