2024. február 29. -
EUR : 391.26
USD : 362.28
Időjárás ikon15°

Ismét visszavonhatják Hadházy Ákos mentelmi jogát

Ismét visszavonhatják Hadházy Ákos mentelmi jogát. A független országgyűlési képviselőt rágalmazás minősített esete miatt jelentette fel Pétervására polgármestere és annak ügyvédje. Hadházy tavaly egy hasonló ügy miatt már elvesztette egyszer a mentelmi jogát, mivel nem járt be a Parlamentbe. Ahogy most sem.

Az országgyűlési képviselő néhány hónapja kéretlenül, hívatlanul látogatta meg Pétervására polgármesterét, Eged Istvánt. Hadházy a Vezekényi-tó melletti vendégházra felvett uniós forrást kérdőjelezte meg.
 
A településvezető és Hadházy között parázs vita alakult ki, melynek során az országgyűlési képviselő minősíthetetlen stílusban beszélt a polgármesterről és családjáról. Így utóbbi rágalmazás minősített esete miatt feljelentés nyújtott be az Egri Járásbírósághoz.

Hadházy Ákosnak tavaly már egyszer felfüggesztették a mentelmi jogát. Akkor is hasonló botrányba keveredett. A független politikus Kisvaszarra látogatott el, ahol szintén az uniós forrásokból megvalósult beruházást kritizálta.

(HírTV)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató