2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Eljárást indított a Hír TV szolgáltatója ellen a Médiatanács Bencsik András megjegyzése miatt

A médiatanács állampolgári bejelentések alapján vizsgálta a Hír TV március 26-i Sajtóklubjában elhangzottakat.

"Sértheti az emberi méltósághoz való jogot és a kirekesztés gyanúját" is felveti a Sajtóklub március 26-án sugárzott adásának egy részlete a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa szerint, a testület ezért hatósági eljárást indított a Hír TV szolgáltatója ellen – közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

Ismertetésük szerint a beszélgetés egyik témája az az Ugandában elfogadott törvény volt, amely szerint halálbüntetéssel sújthatják a házasságot kötő azonos nemű párokat. A testület szerint a műsorszámban az e hírhez kapcsolódóan ismertetett álláspont „felveti az emberi méltóság tiszteletben tartására vonatkozó és a kirekesztésre alkalmas médiatartalmak közzétételét tiltó törvényi rendelkezések megsértését, a médiatanács ezért hatósági eljárást indított a Hír TV médiaszolgáltatójával szemben”.

A kommünikében beszámoltak arról is, hogy a holland médiahatóság, a Commissariaat voor de Media (CVDM) tájékoztatta az NMHH-t a magyar hatóság által továbbított észrevételekkel kapcsolatos intézkedéseiről.

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató