2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Az ukrajnai háború befejezése csak a felek közötti közvetlen tárgyalások révén lehetséges – mondta az olasz védelmi miniszter

Az ukrajnai konfliktus csak a felek közötti közvetlen tárgyalások útján oldható meg. Guido Crosetto olasz védelmi miniszter a La Stampa című lapnak adott interjújában.



A miniszter szerint Olaszország két irányba halad: "garantálja Ukrajnának az önvédelemhez való jogot", ugyanakkor megpróbálja békés eszközökkel megoldani a válságot.

"Az egyetlen dolog, amivel próbálkozhatunk, nem a háború befejezése, hanem az összecsapás megszüntetése, és az, hogy megpróbáljuk egy asztalhoz ültetni két tárgyalópartnert, akik nem beszélnek egymással"

- mondta Crosetto.

Értékelése szerint az ENSZ elvesztette képességét a "konfliktusok kioltására", az ENSZ Biztonsági Tanácsát pedig állandó tagjai blokkolják.

"Mindenki jól van azzal, hogy benzint öntsön a tűzre, de nincsenek tűzoltók. Tűzoltókra van szükségünk egy olyan világban, ahol az ENSZ, amelynek ezt a feladatot kellene ellátnia, elvesztette ezt a képességét" - mondta Crozetto.

Szerinte új közvetítőkre van szükség - Kína lehetne az egyik ilyen.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató