2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Prigozsin: zendülések kezdődtek az ukrán katonák körében

Jevgenyij Prigozsin, A Wagner-csoport vezére szerint zendülések kezdődtek az ukrán katonák körében Csasohov Jarban és Kosztyantyinovkában - jelenti a RIA Novosztyi.

Zendülések kezdődtek az Ukrán Fegyveres Erők harcosai között a Kijev által ellenőrzött két városban, Csasohov Jarban és Kosztyantyinovkában - közölte Prigozsin a Wagner-csoport alapítója a Telegram-csatornáján.

"Eldobják a fegyvereiket, felállnak és elmennek. Adjanak nekik egy esélyt, hogy még élhessenek, ne öljék meg ukránok ezreit, tízezreit" - idézi a sajtószolgálat a Wagner PMC vezérét. Ilyen felhívást intézett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökhöz és Olekszandr Szirszkijhez, Ukrajna Fegyveres Erői szárazföldi erőinek parancsnokához.

A Wagner-csoport harcosai már hónapok óta ádáz harcokat vívnak a Donbassz fontos közlekedési csomópontjáért, Artemivszkért (Bahmutért).

A múlt héten Prigozsin azt mondta, hogy a város több mint 80 százalékát ellenőrzik. Most szerinte Artemivszk operatív bekerítés alatt áll, de korai lenne még az ukrán kivonulásról beszélni.

A védelmi minisztérium szerint az elmúlt 24 órában a támadócsoportok további három városrészt szabadítottak fel a város nyugati részén. Támogatásukat a Déli Erők Csoportjának légideszant csapatai, légiereje és tüzérsége biztosítja. Az ukrán hadsereg naponta több száz embert veszít ezen a területen.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató