2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Idén négyezer négyzetméteren lesz „méhlegelő” Józsefvárosban

Kevesebbet fognak kaszálni Józsefvárosban – írja az önkormányzat lapja. Szerintük a gaztenger szárazságtűrőbb, ezért esztétikusabb.

Hogy költségcsökkentés okán, lustaságból vagy szent meggyőződésből, azt nem lehet tudni pontosan, mindenesetre a baloldali városvezetők elkötelezettek a városi „méhlegelők” mellett. Ezt azonban nem úgy kell elképzelni, hogy vadvirágos magkeverékkel szórják tele a közterületeket, ami tarka virágmezőket eredményez, hanem egyszerűen csak nem kaszálják le a gyepet, ami gaztengerré válik.

Ebbe a sorba állt be a Pikó András vezette Józsefváros is, erről az önkormányzat lapja számolt be. Mint írták: először 40 négyzetméteren próbálkoztak a ritkább fűnyírással, idén azonban már 4000 négyzetméteren hanyagolják a kaszálást.

„Mivel ez a fajta gyepfelület alacsonyabb vízigényű és szárazságtűrőbb, ezért talán a nyári hőséget idén jobban elviseli és esztétikusabb lesz”

– fogalmaztak.

Kaszálatlan méhlegelőkkel idén a Magyarok Nagyasszonya téren, a Szenes Iván téren, a Vajda Péter utcában, a Koltói Anna téren, a Golgota utcában, valamint a Horváth Mihály téren találkozhatnak a józsefvárosiak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató