2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Posztumusz elismerést kapott a januárban meggyilkolt rendőr

Posztumusz elismerést adományozott a január 12-én, Újbudán meggyilkolt Baumann Péter rendőr főhadnagynak, a XI. kerületi rendőrkapitányság körzeti megbízottjának a főváros vezetése - közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint Baumann Péternek a főváros lakosságának közbiztonsága érdekében, szolgálati kötelezettsége teljesítése során hozott áldozatáért Dr. Barna Sándor-díjat adományozott Budapest vezetése. A díjakat Bősz Anett főpolgármester-helyettes adta át Szent György napja, a rendőrség napja alkalmából.

Dr. Barna Sándor-díj adományozható Budapest közbiztonsága vagy közrendje fenntartásában, annak javítása érdekében tevékenykedő szervezet állományába tartozó személynek, aki a bűnmegelőzés, bűnüldözés, közbiztonság, rendészet, tűzvédelem, tűzoltás, műszaki mentés, valamint a katasztrófavédelem területén olyan tartós és kiemelkedő munkát végzett, amellyel hozzájárult a főváros közbiztonságának vagy közrendjének javításához. Az elismerés évenként három személynek adományozható - írták.

Közölték, Dr. Barna Sándor-díjat kapott Zugló és Budapest tűzvédelméért végzett több évtizedes kiemelkedő munkája elismeréseként még Jernei Gábor, a Zuglói Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltóparancsnoka, illetve Szabó Gyula, tűzoltó alezredes, a XX. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltóparancsnoka, a tűz- és katasztrófavédelem területén több évtizedes szolgálatáért, valamint példaértékű vezető-irányító szakmai munkája elismeréséül.

Fővárosért emlékzászló elismerésben részesült az Újpesti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület Újpest közbiztonságáért végzett munkájáért, az önkéntesség jegyében betöltött meghatározó szerepének elismeréseként.

 


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató