2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

A hajuknál fogva rángatta le az útról a klímaterroristákat egy német férfi (Videó)

Németországban egyhetes akciót hirdettek a klímarettegők, akik úgy akarják megmenteni a bolygót, hogy autósokat tartanak fel a német főváros különböző pontjain...

A "Last Generation" klímamozgalom berlini tiltakozásait sok kritika érte. Az útlezárások állítólag 17 mentőautót akadályoztak meg - írja a Frankfurter Rundschau.

Éles kritikát kapott az „utolsó generáció” hétfői tiltakozása, amelyen a mentőket is blokkolták. Bijan Djir-Sarai, az FDP főtitkára a klímavédelem rossz szolgálatáról beszélt. 

"Az utolsó generáció útlezárásai megosztják a társadalmat, ahelyett, hogy a klímavédelem elfogadását növelnék - amint az nem utolsósorban a blokkolt úthasználók reakcióiból is kitűnik" - mondta a Rheinische Postnak .

A kritika az ellenzék részéről is érkezett. Mario Czaja, a CDU főtitkára az RTL Direkt műsorában azt mondta, "egy egész várost ejtettek túszul". "És az éghajlatváltozás elleni politikával kapcsolatos jogos aggodalmak mellett ez nem segíti a célt."

Iris Spranger (SPD) belügyi szenátor szerint 17 mentőautó akadt el a forgalomban a berlini klímavédelmi tüntetők kiterjedt útlezárása miatt. "Csak most derítem ki, hogy pontosan mennyi" - mondta Spranger. Köszönetet mond mindenkinek, "aki elakadt a forgalomban, és megőrizte az idegeit".

Körülbelül 200 embert tartóztattak le a berlini klímatüntetések részeként - közölte.

Egy feldühödött autós a hajuknál rángatta le az útról a klímaterroristákat - írja a Bild.de.

A berlini helyzet már néhol eszkalálódni látszik. Egy bőrkabátos férfi a hajuknál fogva kirántott két aktivistát az utcáról, majd elszaladt. Ezt egy videón mutatják be, amelyet a „Last Generation” osztott meg a Twitteren. „Ezek az emberek tudják, hogy veszélynek teszik ki magukat” – írja a csoport –, mégis megteszik, mert ki kell állnunk. Még akkor is, ha fáj."

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató