2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Kórházba került Erdogan az ellenzéki média jelentése szerint (Frissítve)

Recep Tayyip Erdogan török elnöknél szívinfarktus gyanúja merült fel - írja a Strana.

Az értesülések szerint a török elnök szívrohamot kapott, miután élő televíziós adásban rosszul lett. Jelenleg kórházban ápolják és az állapota állítólag súlyos - írják.

Törökországban minden Erdogan elnökjelöltet támogató rendezvényt töröltek. Az elnök egészségi állapotáról azonban nem érkezett hivatalos nyilatkozat. 

Ibrahim Kalın török elnöki szóvivő órákkal az incidens sugárzása után azt tweetelte, hogy az államfő jól van. Erdogan ma délben azt is tweetelte, hogy orvosai tanácsára otthon fog pihenni, és Fuat Oktay alelnök helyettesíti őt a szerdai rendezvényeken. Hozzátette, hogy csütörtöktől folytatja választási programját.



Törökországban május 14-én tartják a választásokat. A kampány részeként az ország jelenlegi elnöke tegnap élő adásban válaszolt a kérdésekre. Hirtelen rosszul lett.

Miután egy újságíró a stúdióban felkiáltott: "Ó, Istenem!", a műsort megszakították. Csak 20 perccel később folytatódott a műsor. A politikus megjelent a kamerák előtt, elmagyarázta, hogy keményen dolgozott, és most komoly megfázása van. De nem mondta le az adást.

FRISSÍTÉS:

A hírek szerint az ellenzék híreszteli, hogy a török elnök kórházban van.

A Hürriyet szerint Erdoğan részt vesz az Akkuyu online megnyitóján, ami holnap lesz.

Recep Tayyip Erdoğan és Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz az Akkuyu Atomerőmű online megnyitóján.

Az AK Párt alelnöke és Erkan Kandemir isztambuli helyettes a Twitteren jelentette be, hogy Erdoğan elnök részt vesz az Akkuyu Atomerőmű holnapi megnyitóján, amelyet online tartanak. 

Posztjában Kandemir azt írta: "Elnökünk részt vesz az  Akkuyu Atomerőmű ünnepségén , amelyet a tervek szerint holnap, online tartanak . Mersin-rallynkat a tervek szerint egy későbbi időpontban rendezzük meg."

Megérkezett az AFP.

AFP: Erdogan egészségügyi okok miatt lemondta a másnapi eseményeit.

Ragip Soylu török újságíró szerint Erdogan török elnök egészségügyi okokra hivatkozva lemondta holnapi programját. Távolról fog részt venni az Akkuyu atomerőmű aktiválásán kormánypártja egyik magas rangú tisztségviselője szerint

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató