2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Pressman nem tud leállni: Cinikus dolog tűzszünetet követelni

Az amerikai nagykövet asszony ismét üzent.

„Az Egyesült Államok azt akarja, hogy ez a háború véget érjen.  Az Egyesült Államok békét akar.  Nemzeteink mindegyike előmozdíthatja a béke ügyét, ha mindenki egységben áll ki a háborút pártolók ellen, ragaszkodva ahhoz, hogy Vlagyimir Putyin hagyjon fel a civilek elleni támadásokkal, és vonja ki csapatait a demokratikus, szomszéd ország területéről. 

Mindannyiunknak aggódnunk kell a cinikus politikai erőfeszítések miatt, amelyek a »béke« kifejezés fegyverként való felhasználására irányulnak, azt sugallva, hogy azok, akik a megtámadott áldozatok mellett állnak, akiknek az otthonait megszállták, akik a gyerekek mellett állnak, akiket erőszakkal kitelepítettek, vagy a civilek mellett, akiket bombáznak – azok valamiképpen a béke útjában állnak.   

Amikor azt halljuk, hogy politikusok a béke nevében hirdetik a megbékélés álcáját, akkor legyen nagyon világos: itt ma egy ember teremthet békét.  Ha Putyin véget vet a harcnak, a háború véget ér. Ha Ukrajna vet véget a harcnak, az Ukrajna végét jelenti.  

Cinikus dolog tűzszünetet követelni, amikor nem az Önök országa az, amelynek közel 20 százalékát egy idegen megszálló hadsereg foglalta el.  És nem hitelt érdemlő azt sugallni, hogy amennyiben tűzszünet lenne, Vlagyimir Putyin jóhiszeműen tárgyalóasztalhoz ülne, és beleegyezne, hogy visszavonja csapatait ahelyett, hogy egyszerűen újra felfegyverkezne és támadna.  Az Egyesült Államok igazságos és tartós békét akar.  És pontosan ezért állunk vállvetve az áldozatok mellett, Ukrajna mellett.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató