2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Kétszáz rabszolgát vásároltak III. Károly közvetlen felmenői

„A királyi család kapcsolata a rabszolgasághoz több mint intézményes, a családi örökség része” – fogalmazott a felfedezéséről a dokumentumra bukkanó kutató.

III. Károly és a királyi család közvetlen felmenői rabszolgákat vásároltak és zsákmányoltak ki a virginiai dohányültetvényeken – derül ki egy Guardiannal megosztott friss kutatásból, amit a mandiner szemlézett.

A levéltárban felfedezett dokumentumból kiderült:

III. Károly közvetlen felmenője legalább 200 rabszolgát vásárolt a Királyi Afrikai Társaságtól 1686-ban.

A dokumentumban az áll, hogy a társaság magasrangú képviselői arra utasítják egy rabszolgakereskedő hajó kapitányát, hogy adjon át kétszáz „négert” Edward Porteusnak, egy virginiai dohányültetvény tulajdonosának és két másik férfinak. Porteus fia, Robert örökölte apja birtokát, mielőtt családja 1720-ban Angliába költözött volna. Később egy közvetlen leszármazottja, Frances Smith feleségül ment az arisztokrata Claude Bowes-Lyonhoz. Az ő unokájuk volt Elizabeth Bowes-Lyon, III. Károly nagyanyja.

A királyi gyökereket igazoló dokumentumokat Desirée Baptiste kutató találta meg, miközben az anglikán egyház és a virginiai rabszolgatartók közötti kapcsolatokat vizsgálta egy általa írt színdarabhoz.

A királyi család kapcsolata a rabszolgasághoz több mint intézményes, a családi örökség része”
– fogalmazott a felfedezéséről Babptiste.  

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató