2024. február 23. - Alfréd
EUR : 387.19
USD : 356.76
Időjárás ikon12°

Könnyek között búcsúztak el otthonuktól az idős német lakók, migránsok kapták meg a helyüket az öregek otthonában

Nagy felháborodást keltett Németországban, amikor egy berlini idősek otthonából 140 lakónak kellett kiköltöznie, a helyüket pedig migránsok kapták meg. Közben nemcsak Berlinben, hanem számos más szövetségi államban is gondot jelent, hogy a bevándorlók számának újbóli erőteljes növekedése miatt sürgősen még több szálláshelyet kell létesíteni a számukra.
 

Az utóbbi hónapokban óriási felháborodást váltott ki Berlinben a Pflege und Wohnen Schillerpark nevű idősek otthon bezárása. Az otthon üzemeltetője tavaly ősszel felmondott a mintegy 140 gondozásra szoruló idős embernek 2023 végéig, mert nem sikerült rendezni a bérleti díjfizetési vitát a bérbeadóval.

Amikor kiderült, hogy menekültek költöznek az épületbe a kiköltöző idősek helyére, az indulatok elszabadultak.

A Focus.de hírportál beszélt az ott lakókkal, akik elmondták, hogy amikor ők könnyek között költöztek ki és búcsúztak el addigi otthonuktól, az épületbe máris 126 menekült költözött be. A 140 idős lakóból csak 28-an maradtak, akik az év végéig kaptak haladékot, hogy elköltözzenek.

A Focus információi szerint a kiköltözőknek mind sikerült új lakóhelyet találnia magának, a felháborodás azonban nem csökkent: olyannyira, hogy a fenntartó Johannesstift Diakonie munkatársai gyűlölködő leveleket és halálos fenyegetéseket is kaptak.

Közben nemcsak Berlinben, hanem számos más szövetségi államban is gondot jelent,

hogy a migránsok számának újbóli erőteljes növekedése miatt sürgősen további szálláshelyeket kell létesíteni a számukra.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató