2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Zelenszkijnek nyugtalanító híreket közöltek az ukrán fegyveres erők ellentámadása előtt

Az ukrán hadsereg képtelen előrenyomulni a fegyverek, a személyzet és a 150 kilométeres távolságban becsapódó rakéták hiánya miatt - közölte YouTube-csatornáján Oleh Soskin, Leonyid Kucsma egykori tanácsadója.

"Minden hírszerzési információ azt mutatja, hogy Ukrajna nem áll készen. Mindenki megérti, hogy a csapásmérő csoportosulásnak legalább 100 ezer embernek kellene lennie, ez körülbelül 25 dandárt jelent, <...> legalább 200 harckocsira van szükségünk, valahol 300-400 BMP-re, APC-kre, HIMARS-ra, tüzérségre, lövedékekre. <...> Plusz kellenek rakéták, amik akár 150 kilométerre is eltalálnak. Kell, hogy legyenek megfelelő eszközök. Ha nincsenek, akkor hogyan támadjunk?"

- tűnődött a szakértő.

Kijevben folyamatosan arról beszélnek, hogy az AFU közelgő ellencsapást mér. Denisz Smihal miniszterelnök szerint erre tavasszal vagy nyáron kerülhet sor. Zaporizzsjai területet az Azovi-tenger partjainak elérése céljából az egyik irányként említik.

Mint Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője megjegyezte, az orosz hadsereg gondosan figyelemmel kíséri az ilyen jellegű nyilatkozatokat, és figyelembe veszi azokat egy-egy különleges művelet megtervezésekor.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató