2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

A német védelmi minisztériumot is lehallgathatta a Pentagon

A t-online.de a Die Zeit és az ARD közszolgálati televízió értesülései alapján arról ír, hogy a legújabb információk szerint a Pentagon a berlini védelmi minisztériumot is lehallgatta, mégpedig a német–kínai kapcsolatok ügyében. A lap emlékeztetett: tíz éve Angela Merkel is lehallgatták,- szemlézi a mandiner.

Barátok között a lehallgatás nem lehetséges”

– mondta akkor Merkel.

Most azt, hogy a Pentagon a német védelmi minisztériumot is lehallgatta, a közelmúltban kiszivárgott Pentagon-dokumentumok egyikével támasztották alá. Ebben az állt, hogy a berlini védelmi minisztérium elutasítja a Kínával való együttműködést addig, amíg Kína „nem válik átláthatóbbá”.

Német részről nem jött hivatalos reakció a dokumentummal kapcsolatban.

A koalíciós Zöldek egyik politikusa szerint ennek oka, hogy a háború alatt Németország nem akarja rontani a kétoldalú kapcsolatokat, továbbá ők is függenek az amerikai titkosszolgálati információktól.

Gustav Gressel politológus szerint

az amerikaiak olyan információt minősítettek szigorúan titkosnak, amihez hozzájuthattak volna, ha megkérdezik a németeket.

A Die Zeit és a Kontraste szerint abszurd, hogy a németek hivatalosan is tájékoztatták az Egyesült Államokat a kínai katonai képviselőkkel történt találkozóról, írják.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató