2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Újra a nyilvánosság elé állt Erdogan elnök

Újra megjelent a nyilvánosság előtt Recep Tayyip Erdogan török elnök. Az elmúlt napokban több programon is részt vett, ám kizárólag videókapcsolaton keresztül, miután egy televíziós élő adásban rosszul lett. Az azt követő napokat kórházban töltötte, Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter közlése szerint bélrendszeri fertőzés miatt lett rosszul.

Erdogan azonban most személyesen jelent meg az isztambuli Atatürk repülőtéren a Teknofest katonai kiállítás részeként megrendezett légi bemutatón felesége, valamint Ilham Alijev, Azerbajdzsán elnökének társaságában.

A közösségi oldalakon közzétett fotók szerint a török államfő jobban van, és a tervek szerint vasárnap folytatja elnökválasztási kampányát Ankarában. Az idő azonban sürget, mindössze két hét maradt a május 14-re kitűzött parlamenti és elnökválasztás előtt. Az Erdogan ellen összefogott többpárti ellenzék is keményen kampányol, Kemal Kilicdaroglut indították a 2014 óta Törökországot irányító politikus ellen. A Europe Elects két nappal ezelőtt közölt felmérése szerint szoros verseny várható az elnöki székért, Kilicdaroglu népszerűsége csupán néhány százalékkal magasabb, mint Erdogané.
 
Az isztambuli Teknofesten Alijev rámutatott Törökország térségbeli fontosságára:

Törökország a béke, a stabilitás és a biztonság garanciája régiónkban.

A Teknofest rendezvény tavaly már Azerbajdzsánban is megjelent, tavasszal rendezték meg az első alkalommal. A katonai bemutatón és kiállításon a különböző harckocsik mellett a híres török Bayraktar drón is helyet kapott.

(Magyar Nemzet)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató