2023. október 01. - Malvin
EUR : 391.25
USD : 368.76
Időjárás ikon22°12°

Videó: a lengyel hatóságok betörtek a varsói orosz nagykövetség iskolájába

Lengyel rendőrök és városi tisztviselők erőszakkal behatoltak szombaton egy, az orosz nagykövetség által fenntartott varsói iskolába – jelentette a RIA Novosztyi. A hírügynökség szerint az orosz tisztviselőket felszólították, hogy nyissák ki az ajtót, de nem voltak hajlandóak erre.A helyszínről készült videókon látható, amint egy civil ruhás férfi feszítővassal kinyitja a bejárati kaput, és lehetővé teszi, hogy egyenruhás rendőrök lépjenek be az iskola épületébe.

A RIA Novosztyi szerint a lengyel tisztviselők ezután bezárták a kaput, hogy “megakadályozzák a vagyontárgyak eltávolítását” az épületből.

A hatóságok felszólították az iskola dolgozóit, hogy helyi idő szerint 18 óráig hagyják el az épületet – írja a hírügynökség.

Lengyelország tavaly befagyasztotta az orosz nagykövetség számláit válaszul Moszkva ukrajnai katonai műveletére. Szergej Andrejev nagykövet szerdán közölte, hogy az ügyészek lefoglalták a nagykövetség és Oroszország kereskedelmi képviseletének bankszámláit. A lépést a diplomáciai kapcsolatokról szóló 1961-es bécsi egyezmény “égbekiáltó megsértésének” minősítette.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató