2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Kiábrándítóan kevesen nézték Tucker Carlson utódját a héten

Tucker Carlson amerikai konzervatív újságíró és politikai kommentátor viharos távozását követően Brian Kilmeade, a Fox & Friends című reggeli műsor vezetője ült be Carlson helyére a Fox News hétköznap esténként jelentkező műsorsávjába. Alapvetően biztató hétfői nézőszámok után a csatorna vezetősége kijózanító statisztikákkal szembesült.

Amikor a Fox News műsorvezetője, Brian Kilmeade hétfő este átvette a főműsoridőben lévő idősávban futó, immár Fox News Tonight címen futó műsor vezetését, hogy helyettesítse Tucker Carlson megszűnt produkcióját, a kíváncsiság és a Fox News márka ereje miatt a csatorna összesített nézőszámai holtversenyben maradtak Carlson azt megelőző, utolsó pénteki műsorával.

Azonban nagyon gyorsan világossá vált, Carlson kirúgása mekkora űrt is hagy maga után. A Los Angeles Times amerikai napilap arról ír, hogy míg hétfőn a helyi idő szerint 20 órakor kezdődő műsort átlagosan 2,59 millióan nézték, kedden 1,7 millió nézőre csökkent a nézettség, majd szerdán tovább csúszott 1,33 millió nézőre.

A következő napokban még nyomasztóbbá vált a helyzet: keddre 34 százalékpontos visszaesést regisztráltak hétfőhöz képest, szerda este pedig további 22 százalékpontos visszaesést a keddi számokhoz képest. 

A hétfői és a szerdai napot összehasonlítva az átlagos össznézettség a felére csökkent.

 A szerdai 1,33 millió lehet, hogy gyenge eredmény a Fox történelmi 20 órai nézettségéhez képest, de még így is több mint kétszerese a CNN aznapi nézőszámának (643 ezer teljes néző).

Carlson váratlan távozása megdöbbentette az amerikai közéletet, és a Fox News üzleti helyzetén is látható sebet ejtett, miután a cég részvényei a kirúgás bejelentését követően öt százalékponttal csökkentek. Egyesek szerint a válás időzítése nem volt véletlen, ugyanis éppen a kirúgás előtt egy héttel egyezett meg 787,5 millió dolláros összegben a Fox News a Dominion szavazógépeket üzemeltető céggel a csatorna 2020-as választási tudósításai miatt indított rágalmazási perben. Az sem kizárt, hogy Carlson televíziós múltját felhasználva politikai pályára lép, amelyet már régóta rebesgetnek.

(Magyar Nemzet)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató