2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Zaharova: Lengyelország évek óta megsérti a nemzetközi jogot

Az orosz nagykövetség varsói iskolájának elfoglalása provokációként definiálható, mivel Lengyelország évek óta megsérti a nemzetközi jogot és a kétoldalú megállapodásokat – írta szombaton Telegram-csatornáján Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

“VARSÓ ÉVEK ÓTA MEGSZEGI A TÖRVÉNYT: A NEMZETKÖZI JOGOT, A KÉTOLDALÚ MEGÁLLAPODÁSOKAT ÉS A NEMZETI JOGSZABÁLYOKAT. DACOSAN ÉS TÖRVÉNYTELENÜL VISELKEDIK, AMIT EGY SZÓVAL – PROVOKÁCIÓ – LEHET JELLEMEZNI” – MONDTA A DIPLOMATA A VARSÓI OROSZ NAGYKÖVETSÉG ISKOLÁJÁNAK ELFOGLALÁSÁT KOMMENTÁLVA.

Andrej Ordas, a lengyelországi orosz nagykövetség miniszteri tanácsosa korábban a TASZSZ hírügynökségnek elmondta, hogy a lengyel hatóságok felszólították a varsói nagykövetségen működő orosz iskola személyzetét, hogy este 7 óráig hagyják el az épületet. 29 ember, köztük gyerekek tartózkodnak az iskolában – mondta.

Az orosz tanácsos hozzátette, hogy a lengyel hatóságok engedélyezték a nagykövetség munkatársainak, hogy egy héten belül elszállítsák a felszereléseket.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató