2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Láng Zsolt: Három és fél éve nem vezeti senki a fővárost

Láng Zsolt (Fidesz) Karácsony Gergely főpolgármester tevékenységét kritizálta az Országgyűlésben.

Láng Zsolt szerint három és fél éve nem vezeti senki a fővárost, Karácsony Gergely a szavakon túl inkább statisztál, és nevét adja a dollárbaloldal szereplőinek gazdasági és hatalmi játékaihoz. A 2019-ig tartó látványos fejlődés után az elmúlt években csak botrányokat, sikertelenséget, egy szlömösödő, dugóktól fuldokló és csődbe menő Budapestet láthatunk – értékelt.

Hangsúlyozta: elfogyott az előző vezetéstől megörökölt megtakarítás, a rekordnagyságú iparűzési adó bevételeket feléli az önkormányzat, a budapestieknek pedig maradnak a szokásos baloldali kifogások, az üres kassza és az állandó politikai háborús helyzet generálása a kormány ellen. Anarchiaként értékelte azt a fővárosi bejelentést, hogy Budapest nem fizeti be a szolidaritási adót.    

Panyi Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára válaszában leszögezte: Budapest nemzeti ügy, ezért a főváros többet érdemel, egy olyan városvezetést, amely e felelősség tudatában dolgozik, és horizontja nem áll meg a körút vagy a külvárosi kerületek határánál.

Rögzítette: a szolidaritási hozzájárulás befizetése jogszabályi kötelezettség, lényege a gazdagabb települések részéről a szegényebb városok irányába mutató szolidaritás megjelenítése az önkormányzati rendszerben. Ezt a szolidaritást, ezt a megállapodást rúgja most fel Karácsony Gergely és a budapesti városvezetés – jelezte.

Átgondolatlanság, koncepciótlanság, tehetségtelenség, alkalmatlanság – szerinte ez jellemzi a mai budapesti városvezetést, mára pedig eljutottak oda, hogy Karácsony Gergely és a mögötte álló baloldal nemcsak a budapestiek hétköznapjait nehezítette meg, hanem a város gazdálkodását is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató