2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Naponta kétmilliárd forint támogatás érkezik az unióból hazánkba

Nem véletlen, hogy az emberek ma is keletről költöznek nyugatra a jobb élet reményében.

„Vannak persze ennél összetettebb kérdések is. Ilyen például az EU-s pénz: naponta mintegy kétmilliárd forint támogatás érkezik az Unióból hazánkba. Ez persze nem »ingyen« érkezik, amely még így közepesen rosszul elköltve is óriási lehetőségeket ad a magyar gazdaságnak. Ilyen az is, hogy együttműködünk számos területen Európa többi államával a mezőgazdaságtól a külpolitikán át a bűnüldözésig. És szerintem előny az is, hogy egy olyan közösség tagjai vagyunk, amelynek vannak normái, értékei és közös játékszabályai, amiket be kell tartanunk. Nem véletlen, hogy ezer éve szeretne Magyarország a nyugati közösség tagja lenni. És nem véletlen, hogy az emberek ma is keletről költöznek nyugatra a jobb élet reményében – és nem fordítva. Jó helyen vagyunk az európai országok között.

Én csaknem négy éve kaptam lehetőséget tőletek, hogy Magyarországot képviselhessem Európában. Nem tagadom: nekem ez »álommunka«, mert azt érzem, hogy Brüsszelben és Strasbourgban valódi eredményeket érhetek el a hazámért és az európai közösségért. Büszke vagyok arra, hogy azon EP-képviselők közé tartozom, akinek – bár az EU-ban minden siker és eredmény közös – valódi eredményei vannak. Ilyen a három, az EU által elfogadott Cseh-jelentés: az Európai Unió pénzügyi érdekeinek védelméről, a városi térségek előtt álló kihívásokról és a korrupcióról és emberi jogokról.

Elértük például, hogy több közvetlen pénz jusson a városoknak, önkormányzatoknak. De hatékonyabban lép fel az unió a csalások és az oligarchák ellen is ennek a munkának köszönhetően. Ahogy nagyon fontosnak tartom a részben által kidolgozott jogállamisági mechanizmust is, ami pont a közös játékszabályok betartásáról szól – ennek köszönhető például, hogy a magyar kormány jelenleg épp erősíteni kényszerül a bíróságok függetlenségét, saját akarata ellenére.

Az Európai Uniót rengeteg támadás éri. Aki Magyarországon él, annak ezt aligha kell magyarázni. De egyáltalán nem véletlen, hogy még a Fidesz-szavazók nagy többsége is maradna EU-tag. Pontosan tudják és érzik a magyarok, hogy a helyünk Európában, és nem Eurázsiában van. Az pedig, hogy EU-tagként mennyire vagyunk sikeresek, kizárólag rajtunk múlik. Ezen, és nem a tagságon kellene változtatni. Az EU csak a kereteket adja.”- írta Cseh Katalin a Facebookon.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató