2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

A momentumos Tompost behúzták a rendőrök a kordon mögé

Éppen most kértek felfüggesztett börtönbüntetést a momentumos Fekete-Győrre, most pedig a Tompos nevű kollégája keménykedett...

Az Index nevű ukrán propagandaoldal így tudósít a helyszínről:

Gelencsér Ferenc és több momentumos próbált Tompos Márton országgyűlési képviselőről információt szerezni, de a rendőrség azt mondta: a sajtóosztályt kell keresni. Arra a kérdésre, hogy ők most is elérhetőek-, azt mondta az egyik rendőr: 0-24-ben dolgoznak.

Gelencsér, a Momentum elnöke is rengeteg könnygázt kapott. Az Indexnek elmondta:

Tompos Mártont a rendőrök hátravittek, „elgyepálták”. 

Hozzátette: egy fiatalt is elvittek, akit állítása szerint "gumibottal ütöttek",  és többször, egymás után arcon fújtak könnygázzal. A Momentum elnöke hozzátette: még neki sem múltak el a lila foltok a karjáról a múlt hét óta.

Más politikusok is a helyszínen vannak, köztük Hadházy Ákos, Lőcsei Lajos és Jámbor András.

Frissítés:

Messziről látni Tompos Mártont: gyorskötöző van a kezén A helyszínre eközben egy mentőautó is megérkezett szirénázva, illetve időközben egy fiatal lányt elvezettek a rendőrök, és betettek egy rendőrautóba - írja az Index.

A Momentum videót is megosztott az incidensről:

A BRFK közleménye szerint a Karmelitánál rendőrökre támadók közül öt embert előállítottak, velük szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt az ügyészségen kezdeményeznek büntetőeljárást. A további elkövetők azonosítása folyamatban van – írták.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató