2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Az ukránok megtámadták a Kreml-t, drónokkal akarták kiiktatni Putyint

Kijev ma hajnalban dróncsapást kísérelt meg Vlagyimir Putyin Kreml-rezidenciája ellen - közölte az elnöki adminisztráció.

"Két drónt indítottak a Kreml ellen. A katonai és különleges szolgálatok radarhadviselési rendszereket alkalmazó, időben végrehajtott akciójának eredményeként a járműveket működésképtelenné tették" 

Az elnök és más személyek nem sérültek meg a támadás következtében, és az államfő munkarendje sem változott.

Fotó a támadásról:

A támadásról a felvételt itt tekinthetik meg:

Frissítés:

Május 3-án hajnalban Ukrajna kísérletet tett a Kreml elleni csapásra – jelentette az Orosz Föderáció elnökének sajtószolgálata.

“Két pilóta nélküli légi járművel célozták meg a Kremlt” – áll a közleményben.

Ukrajna éjszaka drónok segítségével próbált csapást mérni a Kremlre. A drónokat a katonaság és a különleges szolgálatok operatív munkájának köszönhetően lőtték le. A támadásról készült felvétel később megjelent az interneten.

Május 3-án, szerdán a Kreml sajtószolgálata Vlagyimir Putyin elnök elleni merénylet kisérletről számolt be. Az orosz vezető nem sérült meg, mivel a támadás időpontjában más helyen tartózkodott, Putyin életét semmi sem fenyegeti.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő kijelentette, hogy Oroszország fenntartja magának a jogot arra, hogy megfelelő választ adjon, amikor úgy látja jónak.

Moszkva Kijev akcióit tervezett terrorcselekménynek és az elnök elleni merényletnek tekintette a győzelem napja és a május 9-i felvonulás előestéjén. Az orosz fél fenntartja a jogot, hogy reagáljon erre a támadásra – ahol és amikor jónak látja.

Vlagyimir Putyin márciusban Pavel Zarubin újságírónak adott interjújában beszélt a Kreml rezidenciájában lévő lakásáról, ahol az utóbbi időben sok időt tölt. Az elnök megjegyezte, hogy ott dolgozik, és gyakran éjszakázik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató