2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Ferenc pápa genderkritikus budapesti gondolatairól ír az angol lap

Az egyházfő a Karmelita kolostorban tartott beszédében elítélte a nemi ideológia „gyarmatosítását” és az abortuszt is.

A Catholic Herald című lap arról számolt be, hogy Ferenc pápa magyarországi apostoli útja során, a Karmelita kolostorban tartott beszédében elítélte a nemi ideológia „gyarmatosítását” és az abortuszt is.

A lap felidézte, hogy a különböző méltózások előtt tartott felszólalásában a pápa „az Európában egyre nagyobb teret nyerő populizmus formái és a szupranacionalizmus miatt is panaszkodott”.

„Ez az a veszedelmes út, amelyet az »ideológiai gyarmatosítás« azon formái járnak, amelyek

eltörölnék a különbségeket, mint az úgynevezett genderelmélet esetében, vagy amelyek az élet valósága elé reduktív szabadságfogalmakat állítanak,

például azzal, hogy haladásként hencegnek az értelmetlen »abortuszhoz való joggal«, ami mindig tragikus vereség” – fogalmazott a Szentatya.

„Mennyivel jobb lenne egy olyan Európát építeni, amelynek középpontjában a népek állnak”

Majd azzal folytatta, „mennyivel jobb lenne egy olyan Európát építeni, amelynek középpontjában az ember és a népek állnak, hatékony politikával a születés és a család érdekében. Olyan politikával, amelyet ebben az országban figyelmesen folytatnak, egy olyan Európát, amelynek különböző nemzetei egyetlen családot alkotnának, amely megvédi minden egyes tagját” – idézte a lap a katolikus egyház vezetőjét.

Ferenc pápa beszéde előtt találkozott Novák Katalin köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel, akinek családközpontú kezdeményezései – köztük a három gyermeket vállaló házaspároknak járó állami prémium – hozzájárultak az ország születési arányának fellendítéséhez.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató