2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Jevgenyij Prigozsin szerint megkezdődött az ukrán ellentámadás

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítója úgy véli, hogy az ukrán hadsereg offenzívája már megkezdődött.

"Úgy vélem, hogy az ukrán hadsereg offenzívája valójában már megkezdődött. Látjuk az ellenséges légierő legnagyobb aktivitását. A legnagyobb aktivitását a perem mentén és a frontunkon belül látjuk" - mondta Prigozsin, az erről készült hangfelvételt sajtószolgálata Telegram-csatornáján tette közzé.

"Az ellenség Ukrajna történelmi határain kívül is fokozta tevékenységét... látjuk a helyzetet a különböző régióinkban... Ezért úgy vélem, hogy a dolgok már elkezdődtek. Mikor fog ez aktív szakaszba lépni? Szerintem a közeljövőben, talán napokon belül" - tette hozzá.

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök április elején azt mondta, hogy az ukrán ellentámadás nyáron kezdődhet. Később azt mondta, hogy az "a közeljövőben" indul. Az amerikai média arról számolt be, hogy az ukrán ellentámadást állítólag április 30-ra tervezik.

A RIA Novosztyi által megkérdezett szakértők megjegyezték, hogy nem szabad hinni Kijev és Washington egymásnak ellentmondó nyilatkozatainak: ez egy dezinformációs kampány része lehet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató