2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kamu Geri bejelentette: én arra fogok szavazni, hogy autómentes legyen a Lánchíd

Az alkalmatlan főpolgármester, Karácsony Gergely Facebook-videóban jelentette be szerdán a Budapesti Lakógyűlés, vagyis a tervezett, a héten kezdődő budapesti „nemzeti konzultáció” újabb két kérdését – mindkettő a felújítás alatt álló Lánchídról szól. Kamu Geri emlékeztetett, hogy a híd hamarosan teljesen elkészül, de még egyetlen forintot sem kapott a főváros az államtól a kormányzati hozzájárulásként megígért 6 milliárd forintból. (Természetesen ezt abban az esetben kapná meg a főváros, ha átadják az autósoknak a hidat.)

Mint mondta, hiába szentesítette aláírásával a kormány főminisztere a megállapodást, a támogatásból mégis zsarolás lett. Szó sem lehet azonban róla, hogy a Lánchíd forgalmi rendjéről való döntést rájuk bízzuk, és az sem helyénvaló, ha ezt a döntést én hozom meg főpolgármesterként”.

Karácsony szerint „ez a híd nem a kormányé, de nem is a városvezetésé, hanem a budapestieké, ezért nekik kell dönteniük arról, hogy mi legyen a sorsa”. Ezért az első Budapesti Lakógyűlés következő két kérdése, a kormány ígéretének betartatásáról a Lánchíd felújításához való hozzájárulásról és a megújult, megszépült Lánchíd forgalmi rendjéről szól majd – mondta.

 A kormányzat a korábbi forgalmi rend visszaállítását látná nyilatkozatai szerint szívesen. Ezzel szemben a Budapesti Közlekedési Központ autómentes Lánchidat javasol, mondván, "jól működik a december óta működő rendszer".

Karácsony jelezte,

ő „dugómentes Lánchídra” fog szavazni.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató