2023. szeptember 30. - Jeromos
EUR : 391.25
USD : 368.76
Időjárás ikon23°

Az Egyesült Államok tagadja, hogy köze lenne a Kreml dróntámadásához

Az ukrán hadsereg szerdára virradó éjjel dróntámadást kísérelt meg a Kreml ellen, hogy megölje Vlagyimir Putyint - legalábbis ezt állítja az elnöki hivatal szóvivője, és még egy - nehezen ellenőrizhető hitelességű - felvételt is közzétettek a támadásról. Ukrajna tagadja, hogy köze lenne a történésekhez, az orosz vezetés most az Egyesült Államokat gyanúsítja,- írja lekezelő cikkében a BBC.

A két drónt, amelyek a felvételen a Szenátus-palota tetejének ütköznek, az orosz légvédelem semlegesítette, az elnöki rezidencia épületében nem esett kár, és Putyin sem sérült meg. Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön azt mondta, Ukrajna a Washington által „diktált” amerikai haditervet hajtja végre, de az állítást semmilyen bizonyítékkal nem tudta alátámasztani. „Tisztában vagyunk vele, hogy az ilyen terrorakciókról nem Kijevben, hanem Washingtonban döntenek. Kijev pedig teszi, amit mondanak neki", mondta az elnöki szóvivő.

Ukrajnához hasonlóan az Egyesült Államok is tagadja, hogy a dróntámadás mögött állna, John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője csütörtökön egyenesen hazugságnak nevezte a vádakat.

 

(BBC)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató