2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Üzentek az ukránok: Orbán Viktor és Magyarország sírni fog, amikor Oroszország elbukik

Orbán Viktor május 5-én, a Kossuth rádió reggeli műsorában kijelentette, nem lehet elképzelni, hogy valaki képes lenne legyőzni egy atomhatalmat, és Oroszország nem nézi ölbe tett kézzel, ahogy legyőzik, nem nyugszik bele egy katonai vereségbe.

Ezekre a szavakra reagált most Mikola Davigyuk ukrán politológus, a 24tv.ua cikke szerint.

„Úgy tűnik, hogy miközben Soros György pénzén Oxfordban tanult, Orbán Viktor rengeteg órát kihagyott. Ezért nem tudja, hogyan lehet nyerni egy atomhatalom ellen” – fogalmazott.

A politológus ezután kifejtette, számos történelmi példa bizonyítja, hogy nem mindig az nyer, aki atomfegyverekkel is rendelkezik.

„Az Egyesült Államok atomhatalomként veszített Vietnámmal szemben. A Szovjetunió atomhatalomként veszített Finnországgal és Afganisztánnal szemben” – sorolta Davigyuk, aki biztos abban, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökre is vereség vár.

Orbán Viktor és Magyarország sírni fog, amikor Oroszország elbukik. Hirtelen nagyon drága lesz a gáz, a politikai korrupció pedig megszűnik. Most kényelmesen élnek, de aztán nem marad semmi, amihez hozzászoktak. Egy miniszterelnök vagy köztársasági elnök nem kereshet egymilliárd dollárt. De Moszkva egy hét alatt simán kifizet ennyit Orbánéknak, ha nyilvánosan kritizálják Ukrajnát

– jelentette ki a politológus, aki emellett azt állította, a kormányfőnek ez jó lehetőség arra, hogy „hülyére keresse magát”.

Davigyuk ezután arról beszélt, szerinte Orbán Viktor azért gyűjti a pénzt, hogy egyszer elhagyhassa Magyarországot, és a tenger közelében éljen egy szigeten.

„Admirális akar lenni, de erre nincs lehetősége, mert Magyarország nem rendelkezik tengerrel. Ez nagyon zavarja őt” – mondta a miniszterelnökről.

Orbánnak fáj, hogy nem tud kimenni a tengerre, ezért hiszem azt, hogy vesz majd egy szigetet valahol Horvátországban. Vele tart majd a cimborája, Pavlik is. Addig is csak megalázzák Európát azzal, hogy a kontinensen élnek

– fejtette ki véleményét a politológus.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató