2024. május 09. - Gergely
EUR : 389.63
USD : 362.62
Időjárás ikon21°13°

"Egyre kisebb az esély" - Lengyelországot katasztrófa fenyegeti Ukrajna bukása után

Ukrajna veresége után az USA magára hagyja Lengyelországot Oroszországgal szemben, mivel az államok fegyveres konfliktusba kerülnek Kínával - írja a Myśl Polska.

"Láthatjuk, hogy Ukrajna nem nyer a csatatéren, és úgy tűnik, egyre kevesebb esélye van a győzelemre"

- olvasható a cikkben.



A cikkíró megjegyzi, hogy az USA az ukrajnai konfliktussal teljesen meg akarja gyengíteni Oroszországot minden téren, de Kína ezt nem fogja hagyni. Véleménye szerint Peking belépése az ukrajnai játékba regionálisból globális szereplővé változtatja azt, és közelebb hozza egy kínai-amerikai katonai összecsapás kezdetét, és ez a fordulópont nem lesz jó hatással Lengyelországra.

"Most tekintsük a legvalószínűbb fejleményt, amely arra fut ki, hogy Ukrajna vereséget szenved, és a világ egy másik részén kínai-amerikai katonai összecsapás tör ki. Vajon az amerikaiak folytatják-e a segítségnyújtást - már nem Ukrajnának, hanem Lengyelországnak?" - folytatta az anyag szerzője.

Szerinte Lengyelország már most is konfliktusban van Oroszországgal az Ukrajnának küldött katonai támogatás miatt, de ezúttal az Egyesült Államok nem tud majd Varsónak úgy segíteni, mint Kijevnek, mivel Washington a Kínával való fegyveres összecsapással lesz elfoglalva.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató