2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Több mint 50 ezren nézték meg A nemzet aranyai című dokumentumfilmet

Két és fél hét alatt már több mint ötvenezren látták A nemzet aranyai című dokumentumfilmet. A film készítői a pénteki sajtóközleményben azt írják, az 50 ezres nézőszámmal a film új rekordot állított fel a maga műfajában.

„Április 20 óta több, mint 5000 kilométert megtéve 18 városban, 21 alkalommal, mintegy 3000 nézővel találkoztunk. (…) Ugyanennyi idő alatt több, mint 52 ezer néző látta a filmünket, amivel 2023 – eddig – legnézettebb magyar filmje A nemzet aranyai! Nem jutok szóhoz a büszkeségtől és a meghatódottságtól!” – reagált a hírre Zákonyi S. Tamás producer, rendező.

A 2004-es olimpia férfi-vízilabdadöntője generációs élményt okozott, a címvédő magyar válogatott kétszer is nagyobb hátrányba került, de az utolsó negyedet 3–0-ra nyerve 8–7-re megverte a szerbeket. „Óriási meccs volt, olyan, amelyikről évtizedekkel később is mindenki tudja, hol és kivel nézte. A pólóválogatottról készült A nemzet aranyai című, majdnem két és fél órás dokumentumfilmnek is ez a csúcspontja, miközben újra át lehet élni az odáig vezető utat”

A dokumentumfilm egyik főszereplője Kásás Tamás.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató