2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Új vezérigazgatója lesz a Twitternek

„Izgatottan jelentem be, hogy új vezérigazgatója lesz a Twitternek, a nő 6 hét múlva kezd” - írta Elon Musk a Twitteren.


Musk hozzátette, hogy ő a továbbiakban ügyvezető elnökként és technológiai igazgatóként vesz rész a Twitter irányításában. Azt nem árulta el az új vezérigazgató nevét, aki nem csak a Twittert, hanem a médiumot tulajdonló vállalkozás, az X Corp. irányítását is átveszi.

Elon Musk tavaly ősszel vásárolta meg a közösségi médiumot 44 milliárd dollárért, és már akkor jelezte, nincs szándéka hosszú távon vezérigazgató lenni. Azt ígérte, hogy amint megtalálja utódját, azonnal lemond a cégvezetésről. November közepén szintén úgy nyilatkozott, hogy szeretné csökkenteni a Twitter vezetésére fordított időt, ugyanakkor februárban leköszönése lehetséges időpontját az év végére tette, annak ellenére, hogy a Twitter-felhasználók a távozása mellett szavaztak.



Az új vezérigazgatóról szóló bejelentés nyomán a Twitter részvényeinek árfolyama mintegy 2 százalékkal emelkedett a New York-i értéktőzsdén.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató