2024. február 23. - Alfréd
EUR : 387.19
USD : 356.76
Időjárás ikon12°

Ungár Petike: a Budaházynak adott elnöki kegyelem csak egy gesztus a szélsőjobboldal felé

Novák Katalin úgy döntött, hogy első szimbolikus jelentőséggel bíró döntésével egy kisnyilas lelkületű provokátornak adott végrehajtási kegyelmet, amelyért magyarázattal tartozik – jelentette ki Facebook-on megosztott nyílt levelében Ungár Péter.

A Budaházy György és társainak kegyelmet adó köztársasági elnöki döntés kapcsán hozzátette: „véleményem szerint súlyos, kijavíthatatlan hibát követett el, amelyet még csak meg sem indokolt. Hallgatása csak ront ezen a helyzeten, amit Ön idézett elő.”

A mérhetetlen LMP "politikusa", Ungár Péter a nyílt levélben úgy fogalmaz,

a jogrendszer végletesen tökéletlen. Magyarországon emberek tömegeinek okoz súlyos problémát, hogy egyszerű ügyek évtizedekig tartanak, hogy a jogszolgáltatás földtörténeti időtávon működik. Ebben közel sem egyedülálló Budaházy György ügye. Ráadásul a másodfokú ítéletben a bíró figyelembe vette az eljárás időhosszát úgy hozott döntést.

Kiemeli,

amit Ön tett azt csak úgy lehet értelmezni, hogy a Fidesz pártpolitikai akaratát hajtja végre, azért, hogy a szélsőjobboldalnak gesztust gyakoroljon, és egy olyan zavaró tényezőt szabadítson újra a magyar politikai életre, aki fölött lebeg a Damoklész kardja, és ugyanúgy performanszai politikai akarattól függenek, mint a kétezres években.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató