2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Új kormánybiztost nevezett ki a miniszterelnök

Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint orosz-ukrán háború elől Magyarországra menekülő személyekért felelős kormánybiztossá nevezték ki május 16-tól, keddtől Pál Norbertet.

Az új biztos munkáját Gulyás Gergely irányítja majd.

Pál Norbert munkáját a Magyar Közlöny tájékoztatása szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely irányítja és a Miniszterelnökség szervezetében működő ötfős titkárság segíti.

Feladatai közé tartozik majd, hogy összehangolja a veszélyhelyzet ideje alatt az Ukrajnában zajló háború elől menekülő személyekkel kapcsolatos kormányzati feladatok ellátását, közreműködjön a háború elől menekülő személyekkel kapcsolatos kormányzati döntések előkészítésében.

Továbbá együttműködik majd a közigazgatás-szervezésért felelős miniszterrel az őket érintő hatósági feladatok ellátásában, javaslatot tesz a kormány számára a menekülők szükség szerinti munkavállalási, iskoláztatási, szociális, lakhatási kérdéseihez kapcsolódó jogalkotói és egyéb döntést igénylő feladatok vonatkozásában.

Ezen felül javaslatot tehet a kormányzati kommunikációért felelős miniszterrel együttműködve a háború elől menekülő személyek megfelelő tájékoztatása érdekében szükséges kommunikációs stratégia kidolgozására, és együttműködik annak végrehajtásában és együttműködhet a kapcsolódó feladatok ellátásáért felelős minisztériumokkal, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatósággal, a magyarországi és nemzetközi humanitárius segítségnyújtó szervezetekkel, továbbá a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó szervezetekkel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató