2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Brüsszel ma a homofóbia elleni világnapra hívta fel a figyelmet

Ugyanakkor rámutattak, hogy az LMBTQ-közösség tagjainak az afrikai és arab országokban a legszörnyűbb a helyzetük.

Szivárványos zászlókkal van tele a brüsszeli EU negyed, és ezen szimbólum látható az Európai Unió webportálján is a homofóbia elleni világnap alkalmából. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1990. május 17-én mondta ki, hogy a homoszexualitás nem betegség, azóta ezért tartják minden évben ezen a napon a homofóbia elleni világnapot – írta meg az Euronews.

Az EP emlékeztet rá, hogy a meleg egyenjogúság tekintetében számos országban is jelentős eredményeket sikerült elérni az elmúlt évtizedekben, ennek ellenére a leszbikusoknak, melegeknek, biszexuálisoknak és transzneműeknek sok helyen

még ma is komoly diszkriminációval kell szembenézniük

– tájékoztatott a lap.

A leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű közösségek tagjainak azokban az afrikai és arab országokban a legszörnyűbb a helyzetük, ahol a homoszexualitásért még mindig börtön vagy halálbüntetés jár. Az EP arra is felhívta a figyelmet, hogy még az Európai Unión belül sem egységes a helyzet. Például amikor egy pár külföldön szeretne új életet kezdeni, akkor előfordulhat, hogy nem ugyanazok a jogok illetik meg őket, mint a hazájukban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató