2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Lavrov: Európa fizeti a számlát, amiért feladta autonómiáját és behódolt az USA-nak

Európának meg kell fizetnie a számlát azért, hogy feladta minden autonómiáját és behódolt az Egyesült Államoknak – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Cárgrád TV-csatornának adott interjúban, amelyet szerdán tettek közzé a külügyminisztérium honlapján.

Lavrov megjegyezte, hogy még 2022 októberében Bruno Le Maire francia gazdasági, pénzügyi, ipari és digitális szuverenitásért felelős miniszter “megkongatta a vészharangot”, mert a Nyugat által Washington utasítására az orosz energiára bevezetett szankciók miatt az energia “négyszer drágább lett az európai vállalkozások számára, mint az amerikaiak számára”.

Eközben az Egyesült Államok az infláció elleni küzdelem érdekében ténylegesen protekcionista törvényhozáshoz ragaszkodik, ami Lavrov szerint kedvezőtlen helyzetbe hozza Európát.

“AZ EURÓPAI VÁLLALKOZÁSOK KEZDENEK AKTÍVAN ÁTTELEPÜLNI AZ ÓCEÁNON TÚLRA. TEHÁT EURÓPA FIZETI A SZÁMLÁT” – MONDTA LAVROV.

“Európa teljesen elvesztette függetlenségét” – húzta alá Lavrov.

“Bármit is mondjon Emmanuel Macron francia elnök a “stratégiai autonómiáról”, bármit is nyilatkozzon [az EU főképviselője] Josep Borrell arról, hogy Európának aktívabbnak kell lennie az Indo-csendes-óceáni térségben, Európa minden pozícióját átadta az észak-atlanti szövetségnek”.

Lavrov szerint az ukrán népet nem számítva az európaiakat érintették a legrosszabbul az Ukrajna körüli események.

“Ez a költségvetésük kimerülésére vonatkozik, és arra az útra, amelyet saját költségükön kénytelenek követni, hogy Ukrajnát fegyverekkel, az elemi költségvetési egyensúly fenntartására szolgáló pénzeszközökkel, valamint a nyugdíjak, juttatások és fizetések elvonásával pumpálják.”

“EURÓPA DEZINDUSZTRIALIZÁCIÓJA NAGY LÉPTÉKBEN ZAJLIK” – JEGYEZTE MEG A KÜLÜGYMINISZTER.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató