2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Boris Johnson Putyin talpnyalójának nevezte Macront

Boris Johnson volt brit miniszterelnök “undorítónak” nevezte Emmanuel Macront, amikor a francia elnök Moszkvába utazott, hogy találkozzon Vlagyimir Putyinnal – mondta egy korábbi brit kormánytisztviselő a Guardian közlése szerint.

Ezen kívül Johnson “Putyin talpnyalójának” is nevezte a francia elnököt Guto Harri szerint, aki korábban a brit kormányfő kommunikációs vezetőjeként dolgozott.

Feszültségek voltak a kezdetekben, amikor olyan emberek, mint a francia Emmanuel Macron Moszkvába mentek, hogy beszéljenek Putyinnal. Azt hiszem, Boris ezt négyszemközt “undorítónak” nevezte. 

-fogalmazott Harri. 

Az ukránok leglelkesebb támogatója volt Európában a volt kormányfő, máig meglepetést tud okozni. A Guardian közlése szerint a “mindig jólfésült” Johnson egy nem nyilvános eseményen erős kritikát fogalmazott meg az egyetlen nyugat-európai vezetővel szemben, aki legalább megpróbált megoldást találni az orosz-ukrán konfliktusra.

A volt kommunikációs vezető elmondása szerint, amikor korábban a brit sajtó a brit kormányt a menekültválságra adott válaszai miatt keményen támadta, Macron ezt azzal turbózta fel, hogy elég keményen bírálta Boris Johnsont.

Hozzátette:

Bár Boris nem hajlamos igazán haragudni, és nem is szokott különösen erős szavakat használni, ez volt az az eset, amikor tényleg kiakadt, és a reggeli találkozónkon, azt hiszem, egy kisebb csoportunkkal tartott megbeszélésen hevesen szidalmazta Emmanuel Macront.

Harri elmondása szerint a Johnson így fogalmazott:

Ő egy négybetűs szó, ami C-vel kezdődik(cunt, vagyis vagina – a szerk.), ő egy különc, ő Putyin talpnyalója.

Azonban Harri hozzátette, hogy hetekkel később helyrehozták a dolgot, az eset után jól kijöttek egymással. A G7-es csúcstalálkozón már együtt ment whiskyzni a két vezető.

(Guardian)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató