2024. június 21. - Alajos, Leila
EUR : 395.57
USD : 368.31
Időjárás ikon32°22°

Niedermüller soha nem látott ingatlankiárusításba kezdett Erzsébetvárosban

Továbbra is tiltakoznak Erzsébetváros kormánypárti képviselői a kerületi ingatlaneladások ellen – derült ki a tegnapi testületi ülésen.

A DK-s Niedermüller Péter által vezetett kerület ugyanis soha nem látott ingatlankiárusításba kezdett. A polgármester vezetésével három és fél milliárd forint értékben adná el vagyonát a balliberális vezetés.

A Fidesz szerint a választáshoz közeledve, a baloldali önkormányzat mindent piacra akar dobni.

AZ INGATLANOK ELADÁSA ANNAK FÉNYÉBEN IS KÜLÖNÖS, MIVEL 2019-BEN A FIDESZES VÁROSVEZETÉS 10,5 MILLIÁRDOS TARTALÉKKAL ADTA ÁT A KERÜLETET A GYURCSÁNYISTA POLGÁRMESTERNEK.

Mindezek mellett Erzsébetváros költségvetésének a bevétele 2019-ben még 16,8 milliárd forint volt, addig 2023-ban már 24,7 milliárd forint. Az előbb bemutatott számok alapján tehát semmi nem indokolná az ingatlanok eladását. 

Niedermüller szerint rosszul tette a Fidesz, hogy 10,5 milliárdot hagyott a kasszában

Az ominózus testületi ülésen azonan Niedermüller megdöbentő kijelentéseket tett. Az erről szóló videó alább nézetik meg:

A gyurcsányista polgármester tehát szó szerint ezt mondta:

Én azt gondolom, hogy azért nagyon tanulságos ez a vita, mert ugye önök emlegetik ezt a tízmilliárdot ugye, vagy 10 és fél milliárdot, ami ugye arról szól, hogy az a pénz azért maradt meg mert nem csináltak vele semmit. Azért maradt meg ez a pénzbe mert bedugták a párnájuk alá és azt gondolták, hogy ott van a legbiztonságosabb helyen..
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató