2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Összeütközött két mozdony Romániában, az egyik vezető ittas volt

Frontálisan ütközött két mozgásban lévő mozdony Románia déli részén, a Giurgiu megyei Toporu és Chiriacu közötti vasútvonalon szerda hajnalban, mindkét mozdonyvezető megsérült, egyikük alkohol befolyása alatt állt - közölte az Agerpres hírügynökség.



Az ütközés egy magán vasúti társaság járművei között történt, a balesetben nem rongálódtak meg a vasúti sínek, csak a két mozdonyban keletkeztek károk. A Giurgiu-Videle vasúti szakaszon felfüggesztették a közlekedést, és négy vonatjáratot töröltek, a sérült mozdonyok elvontatása ugyanis várhatóan több órát vesz igénybe.

Az alkoholszonda az egyik mozdonyvezető leheletében 0,64 mg/l légalkohol-koncentrációt mutatott ki. A román hírtelevíziók szerint az ittas mozdonyvezető nem vette figyelembe Toporu vasútállomásán a tilos jelzést, és továbbhaladt a vonalon, amelyen egy másik mozdony haladt szembe.

Romániában idén ez már a harmadik vasúti baleset, miután márciusban 12 utas sérülését okozta az, hogy az Arad és Bukarest között közlekedő gyorsvonat Teleorman megyében hátulról beleütközött az ugyanazon a vágányon ugyanabba az irányba közlekedő tehervonatba, két hétre rá pedig a galaci pályaudvaron egy vasutas meghalt, két társa és egy utas megsérült, amikor egy mozdony nagy sebességgel nekiütközött annak a szerelvénynek, amelyikhez csatlakoztatni akarták.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató