2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Zelenszkij: A Krím biztosan ukrán kézbe kerül

„Készülünk a Krím visszaintegrálására” – jelentette ki az ukrán elnök.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön reintegrációs tanácsot hozott létre, amelynek az a feladata, hogy tanácsot adjon a Krím feletti ukrán uralom helyreállításával kapcsolatban – írja a Reutersre hivatkozva a mandiner.

Zelenszkij szerint egyre több ország látja be, hogy a Krím visszatérése nélkül „lehetetlen a békén nyugvó nemzetközi kapcsolatok kialakítása és a nemzetközi törvények teljes erejű alkalmazása”. Az ukrán elnök úgy fogalmazott: „Folytatjuk munkánkat a Krím felszabadítása érdekében. Ez biztosan meg fog történni – teljes körű visszatérése Ukrajna állami rendszerébe”. Zelenszkij hozzátette: „Készülünk a Krím visszaintegrálására. Aláírtam a Krím és (a krími kikötőváros) Szevasztopol városának reintegrációjával és dekupációjával foglalkozó tanácsadó testületről szóló rendeletet”.

A portál ugyanakkor hozzáteszi, hogy Oroszország nem mutatja jelét annak, hogy feladná a Krímet, ahol fekete-tengeri flottája található, és amit indítóállásként használ ukrán célpontok elleni rakétacsapásokhoz.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató