2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Herczeg: fasisztákkal voltam egy cellában, de kemény voltam

„Olyan mennyiségű cigányozást, meg zsidózást hallottam, hogy pár hónappal később már én is majdnem elkezdtem az elveim ellenére zsidózni, cigányozni” – fogalmazott a divattervező.

Egy hónapja szabadult ki a börtönből Herczeg Zoltán divattervező, aktivista, akit kábítószer-kereskedelem gyanújával tartóztattak le 2022 októberében. A belvárosi Markó utcából a budai Gyorskocsi utcába, majd a Venyige utcai börtönbe vitték át. Ügyvédjével együtt részletesen beszélt a Telexnek az elfogásáról, letartóztatásáról, a börtönéletről és a konfliktusairól.

Herczeg az interjúban elmondta, hogy két „jobboldali” Fidesz-szavazóval volt a cellatársa. „Kőkemény, nagypályás alfahímek, egyikük nyíltan fajgyűlölő fasiszta, a másik egy szuperintelligens Nagy-Magyarország-hívő. Mind a ketten meggyőződéses Orbán-szavazók. 

Ott voltam köztük egyedüli liberális, éreztem is a súlyát kétharmados fölényüknek”

– fogalmazott.

A divattervező állítása szerint  „százezret költött havonta, hogy ne dögöljön éhen, mert a bévés reggeli és vacsora nem túl sok”. Herczeg a börtönben uralkodó közegről elmondta, hogy „olyan mennyiségű cigányozást, meg zsidózást hallottam, hogy pár hónappal később már én is majdnem elkezdtem az elveim ellenére zsidózni, cigányozni”.  

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató