2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Schmidt Mária: Oroszországban nincs háború, különleges hadművelet van

Schmidt Mária úgy véli, hogy Volodomir Zelenszkij ukrán elnök azt akarja minden áron elérni, hogy a NATO-tagországok is a konfliktus részesei legyenek. A Terror Háza igazgatója szerint még be sem indult az orosz hadigépezet, és Vlagyimir Putyin orosz elnök akkorra tartogatja a több millió katonát, ha valóban kiszélesedik a konfliktus.

„Most még Oroszország nem háborúzik Ukrajnával szemben, ez még különleges hadművelet” – mondta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Hír TV Bayer Show című műsorában. 

A történész szerint Volodomir Zelenszkij úgy akarja bevonni az ukrajnai háborúba a NATO-tagországokat, hogy határ menti orosz településeket, területeket is támadna.

SCHMIDT MÁRIA ÚGY VÉLEKEDETT, HOGY EBBEN AZ ESETBEN SZÉLESEDNE HÁBORÚVÁ A KONFLIKTUS, JELENLEG CSAK „KÜLÖNLEGES HADMŰVELET VAGY AKCIÓ ZAJLIK”.

A Terror Háza igazgatója azt mondta a műsorban, hogy még nem indult be igazán az orosz hadigépezet több millió katona bevonásával. Schmidt Mária szerint olyan erős a különleges erő, amit Vlagyimir Putyin bevetett Ukrajnában, hogy az ukrán erők nem bírnak vele a nyugati támogatás ellenére sem. 

 

Azt a nyugati hozzáállást nem tudom követni, hogy egyrészről kiröhögjük az oroszokat, mert képtelenek elérni bármit Ukrajnában, másrészt pedig rettegünk tőlük, hogy meg se állnak Berlinig. Valahol érzek pici ellentmondást ebben

 

– mondta Schmidt Mária.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató